przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Domowa granola


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
1 op. rodzynek Kresto (200 g)
400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
2 łyżki oleju Rapso
10 łyżek miodu płynnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka cukru z wanilią
szczypta soli

Opis przygotowania:
1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.
3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.
4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 710 minut, często mieszając.
5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

Smacznego!
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 1895 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin