przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Domowe goł±bki


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- główka kapusty włoskiej
- 200 g ryżu
- 2 cebule
- kilka suszonych grzybków
- 300 g pieczarek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka m±ki
- bulion
- 2 łyżki masła

Opis przygotowania:
Z kapusty wyci±ć gł±b, li¶cie ostrożnie oddzielić. W garnku zagotować wodę, osolić, wrzucać po 1 li¶ciu, gotować 2 - 3 minuty.
Ostudzić, ¶ci±ć zgrubiałe nerwy.
Suszone grzyby namoczyć, ugotować, pokroić.
Ryż ugotować na półmiękko, cebule zeszklić, dodać posiekane pieczarki i grzyby, udusić, zmieszać z ryżem, przyprawić.
Zwin±ć goł±bki, zalać bulionem, ugotować.
M±kę przesmażyć na ma¶le, dodać koncentrat i bulion, zagotować.
Zalać goł±bki zasmażka i zapiekać jeszcze 10 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6950 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin