przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Domowe gołąbki


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- główka kapusty włoskiej
- 200 g ryżu
- 2 cebule
- kilka suszonych grzybków
- 300 g pieczarek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- bulion
- 2 łyżki masła

Opis przygotowania:
Z kapusty wyciąć głąb, liście ostrożnie oddzielić. W garnku zagotować wodę, osolić, wrzucać po 1 liściu, gotować 2 - 3 minuty.
Ostudzić, ściąć zgrubiałe nerwy.
Suszone grzyby namoczyć, ugotować, pokroić.
Ryż ugotować na półmiękko, cebule zeszklić, dodać posiekane pieczarki i grzyby, udusić, zmieszać z ryżem, przyprawić.
Zwinąć gołąbki, zalać bulionem, ugotować.
Mąkę przesmażyć na maśle, dodać koncentrat i bulion, zagotować.
Zalać gołąbki zasmażka i zapiekać jeszcze 10 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6843 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin