Dorsz pieczony w folii |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 20 Ocena: 3.00 Składniki: - 20 dag mrożonych filetów z dorsza
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki natki pietruszki
- pół łyżki oleju
- sól
|
Opis przygotowania: Filety skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu wysmaruj olejem folię aluminiową zawiń w nią posoloną rybę i piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
Przed podaniem posyp dorsza natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami i surówką. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 34162 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |