przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dorsz po baskijsku

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 6 dużych kawałków dorsza
- 1 łyżka mąki
- 2 - 3 pomidory
- 1 łyżka sproszkowanej ostrej papryki
- 3 strąki czerwonej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka oliwy
- sól

Opis przygotowania:
Cząstki dorsza obtoczyć w mące i smażyć na gorącej oliwie. Na inną patelnię wlać resztą oliwę, dodać siekany czosnek, obraną ze skóry, krajaną paprykę i smażyć, podrumienić do złocistego koloru. Dodać pomidory (bez skórki i pestek). Dusić dalej, aż masa nabierze konsystencji piure. Dodać podsmażone kawałki ryby, postawić na słabym ogniu pod przykryciem na 15 min. Osolić przed podaniem.
Przepis czytano już 6627 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin