Dorsz pod pierzynką |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: zalezy od ilości fil Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - filety z dorsza
- jogurt
- przyprawa do ryb
- papryka
- pomidory
- cebula
- olej
|
Opis przygotowania: filety z dorsza posypać przyprawą do ryb, zalać jogurtem na co najmniej 2 godziny. Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju, lub przyrządzić w parowarze. Formę do zapiekania polać olejem, włożyć rybę, polać musem z ugotowanej i zmiksowanej papryki, pomidorów i cebuli. Zapiekać ok 10 minut. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: bzibzionka |
Przepis czytano już 10153 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |