przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz puree

Poziom: ¶redni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg filetĂłw z dorsza
- 4 kartofle
- 1 szklanka śmietanki lub skondensowanego mleka nie słodzonego
- 3 zÄ…bki czosnku
- 4 Ĺ‚yĹĽki oleju (np sojowego)
- sĂłl i pieprz do smaku
- trochÄ™ wody

Opis przygotowania:
Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze. Wrzucić oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, drobno pokrojone filety i zmiażdżony czosnek. Posolić, popieprzyć. Zalać mlekiem skondensowanym i dolać tyle wody, by zawartość szybkowaru pokryta była płynem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia poziomu cisnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość zmiksować, dodając olej, aż do uzyskania jednolitej masy. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco, z dodatkiem dowolnej surówki i z grzankami.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 5486 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin