przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dorsz puree

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg filetów z dorsza
- 4 kartofle
- 1 szklanka śmietanki lub skondensowanego mleka nie słodzonego
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju (np sojowego)
- sól i pieprz do smaku
- trochę wody

Opis przygotowania:
Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze. Wrzucić oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, drobno pokrojone filety i zmiażdżony czosnek. Posolić, popieprzyć. Zalać mlekiem skondensowanym i dolać tyle wody, by zawartość szybkowaru pokryta była płynem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia poziomu cisnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość zmiksować, dodając olej, aż do uzyskania jednolitej masy. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco, z dodatkiem dowolnej surówki i z grzankami.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 5048 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin