przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Drobiowe zawijaski "wielka feta"

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 10
Ocena: 4.80
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1/2 opakowania sera feta
- 1/2 niedużej czerwonej papryki
- 2 małe ogórki
- musztarda
- jajko
- bułka tarta
- pieprz, sól

Opis przygotowania:
Umyj mięso, osusz i podziel na cztery części. Rozbij na kotlety. Dopraw solą i pieprzem. Ser feta, paprykę i ogórki pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj. Farsz gotowy. Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką. Panieruj w jajku i bułce tartej. Przysmaż na złoty kolor.
Kurczaka podawaj z ryżem. Kompozycję potrawy uatrakcyjnią zielone oliwki.
Zamiast kiszonych ogórków do farszu z fety możemy dodać starty świeży ogórek lub drobno posiekaną miętę.
Opis / Uwagi:
Ryż będzie olśniewająco biały, jeśli do gotowania dodamy kulka kropli soli
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 14845 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin