Duszone grzyby w winie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: - 0.5 kg świeżych grzybów
- 0.75 szkl. masła lub oleju
- 1 łyżka mąki
- 1 szkl. białego wina
- 0.5 łyżeczki mielonego pieprzu
- sól
|
Opis przygotowania: Pokroić grzyby w kawałeczki i wrzucić do podgrzanego tłuszczu. Dusić na umiarkowanym ogniu. Mąkę przypiec na suchej patelni do uzyskania koloru brązowego i wymieszać z winem. Po 45 min. duszenia grzybów dodać wcześniej przygotowaną mąkę z winem. Posolić i dusić całość pod przykryciem na słabym ogniu, aż grzyby zupełnie zmiękną. Danie podać ciepłe, posypując świeżo zmielonym czarnym pieprzem. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 7950 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |