przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Duszone grzyby z kaszkawał

Poziom: atwy
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
0.5 kg grzybów,
1 szkl. roztopionego masła,
0.5 pęczka świeżego koperku,
1 łyżeczka mielonego pieprzu,
150 g startego sera kaszkawał (można go zastąpić serem żółtym),
sól.

Opis przygotowania:
Pokroić grzyby w kawałeczki, lekko posolić i dusić w maśle. Co kilka minut dolewać trochę wody. Gdy grzyby zmiękną, zdejąć je z ognia i dodać posiekany koperek oraz pieprz mielony. Nakłożyć grzyby do czterech talerzy i posypać startym serem.
Region:  Kuchnia bugarska
Sposb przygotowania:  Duszone
Przepis czytano ju 5650 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin