przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Fale Dunaju


Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 6 jaj
- 20 dag cukru
- 30 dag mąki
- 1 kostka margaryny Palmy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5kg jabłek pokrojonych w ósemki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka

Opis przygotowania:
Margarynę + żółtka + cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę, wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do drugiej połowy dodać mleko i kakao. Nałożyć na pierwsze ciasto. Na to wyłożyć jabłka i upiec.

Krem:
3/4 l mleka
2 budynie śmietankowe
1 kostka margaryny Palmy
6 łyżek cukru
Budyń ugotować w 3/4szkl mleka. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Połączyć ucierając z budyniem.
smacznego
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5890 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a anka1988














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin