| Fale Dunaju | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyGłosów: 1Ocena: 4.00
- 6 jaj
 - 20 dag cukru
 - 30 dag mąki
 - 1 kostka margaryny Palmy
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1,5kg jabłek pokrojonych w ósemki
 - 2 łyżki kakao
 - 2 łyżki mleka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margarynę + żółtka + cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę, wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do drugiej połowy dodać mleko i kakao. Nałożyć na pierwsze ciasto. Na to wyłożyć jabłka i upiec.
 
 Krem:
 3/4 l mleka
 2 budynie śmietankowe
 1 kostka margaryny Palmy
 6 łyżek cukru
 Budyń ugotować w 3/4szkl mleka. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Połączyć ucierając z budyniem.
 smacznego
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 6458 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |