Fantazja słonecznikowa |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny
- 1/4 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki mleka
- 25 dag słonecznika
to zagotować i wylać na blachę, wsypać słonecznik, piec w piekarniku 0,5 godz w temp.180 lub na termoobiegu w temp 150. Gorące wysypać na papier i pokruszyć
- 1 kostka margaryny
- 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego - (takie można kupić karmelowe, toffi, kakaowe)
- 0,5-1 łyżeczki żelatyny
|
Opis przygotowania: Margarynę utrzeć, dodać mleko i pokruszony słonecznik. Masę wyłożyć na biszkopt. Ubić 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodać 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody). Śmietanę wyłożyć na masę i potrzeć czekoladą. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5312 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |