przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Farsz do pierogów ruskich


Poziom: atwy
Czas: 15 min.
Gosw: 31
Ocena: 4.07
Skadniki:
- szklanka ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 25 dag białego, dokładnie odsączonego sera
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju do zasmażenia cebuli
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu, powinna się lekko zrumienić. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze, dodajemy cebulę i przyprawy - farsz powinien być jednolity, pulchny, lekko pikantny.
Pierogi podajemy polane skwarkami ze świeżej słoniny lub cebulą, zarumienioną na tłuszczu, albo z gęstą, kwaśną śmietaną (bądź kefirem)
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
rdo:  KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz
Przepis czytano ju 31745 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin