Faworki ze schabu |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 cienkie bitki schabowe , 200 ml śmietanki , czosnek , świeży koper okołó 1 łyżeczki , mąka ziemniaczana ,sól ,pieprz ,pparyka słodka ,1 łyżeczka masełka
|
Opis przygotowania: Bitki koniecznie ciennko rozbić i pokroić wzdłuż z dziurkąpo środku by zrobic faworka .Przyprawami opruszyc i delikatnie posypac mąką zmieniaczaną .Obsmażyć na obu stronach , dodać smietankę czosnek , maseło koper i dusić aż powstanie gęsty sos . |
|
Opis / Uwagi: mąka ziemniaczana jest mniej wyczuwalna w sosie i nie przypada sie jak pszenna |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: aniesie27 |
Przepis czytano już 4919 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |