przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Faworki ze schabu

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 cienkie bitki schabowe , 200 ml śmietanki , czosnek , świeży koper okołó 1 łyżeczki , mąka ziemniaczana ,sól ,pieprz ,pparyka słodka ,1 łyżeczka masełka

Opis przygotowania:
Bitki koniecznie ciennko rozbić i pokroić wzdłuż z dziurkąpo środku by zrobic faworka .Przyprawami opruszyc i delikatnie posypac mąką zmieniaczaną .Obsmażyć na obu stronach , dodać smietankę czosnek , maseło koper i dusić aż powstanie gęsty sos .
Opis / Uwagi:
mąka ziemniaczana jest mniej wyczuwalna w sosie i nie przypada sie jak pszenna
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 4550 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin