Filet drobiowy w kasztanach |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: * puszka 567g całych kasztanów
* 100g mielonej wieprzowiny
* 4 filety drobiowe
* 4 cieniutkie plasterki boczku
* 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 2 szklankach wody
* 1 jajko
* cebulka szalotka
* pietruszka
|
Opis przygotowania: Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów, posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu. Zwinąć każdy filet w rulon a następnie obtoczyć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 min w temp. 200 C. W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu. Dla 4 osób. Pieczenie: 20 min. Czas przygotowania: 15 min. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4713 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |