Filet z Tunczyka marynowany w sosie z lemonki i trawy cytrynowej w sezamie. |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 1 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 1. Filet z Tuńczyka (200g)
2.Czerwona i żółta papryka
3.Bakłażan
4.Cukinia
5.Mix sezamowy (Bialo czarny)
Marynata:
Oliwa z oliwek, posiekana trawa cytrynowa, sok z limonki.
Sos do Tunczyka:
Np. Jesli przygotowujemy w domu Demi Glace Knora z sokiem z cytryny lub Naturakny gesty jogurt z posiekanym koperkiem.
|
Opis przygotowania: 1. Marynujemy Tuńczyka. 3-4 godziny przed grillowaniem do woreczka wkładamy filet olive z oliwek posiekana trawę, sok z limonki troszkę sezamu. Odstawiamy do lodówki.
2.Okroimy paprykę z 4 stron, bakłażana kroimy w plastry o kolo 80mm, cukinie w cienkie plastry.
3.marynujemy pokrojone warzywa z oliwa oliwek, sol, pieprz, oregano.
4.Do rozgrzanego piernika, ulozone w wieżę warzywa wkładamy do piekarnika 180 stopni jakieś 20 minut
5.Na rozgrzany Grill kładziemy Filet obsmażamy tzw. Kratkę.
6.Serwujemy tak jak na zdjęciu.
Smacznego:) |
|
Opis / Uwagi: Do dekoracji: Pomidorek Cherry i rozmaryn, oczywiście pietruszka:).
Na zdjęciu Tuńczyk jest pierw grillowany potem pieczony w piekarniku polany jus (demi glace ) z cytryna. |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: kubas |
Przepis czytano już 6198 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |