przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Filety rybne

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 5
Ocena: 2.80
Składniki:
Składniki na 2 głodne osoby:
- 3 filety rybne mrożone (morszczuk, mintaj)
- 30 dag pieczarek
- 10 -15 dag sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- przyprawa do ryb
- pieprz cytrynowy
- 2 łyżki posiekanego koperku
- szczypta słodkiej papryki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 1/2 kostki bulionowej
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Filety rozmrozić - ja to robię w mikrofali. Gdy filety się rozmrażają, umyć i pokroić pieczarki. Włożyć do miseczki- posolić i popieprzyć.
Ser pokroić w plastry, posiekać koperek, ząbek czosnku zmiażdżyć.
Rozmrożone filety, posypać przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym, usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, na patelni teflonowej. Po 3 minuty z każdej strony.
W tym czasie do mikrofali wstawić pieczarki na 4 min. na 800.
Pół kostki bulionowej zalać 1/2 szklanki wrzątku.
Usmażone filety wyjąć z patelni i przełożyć do głębokiej patelni z rozpuszczonym masłem. Pieczarki odsączyć z wody i ułożyć wokół filetów razem z czosnkiem. Całość przykryć plastrami sera, posypać papryką i koperkiem.
Zalać bulionem, przykryć i na małym ogniu dusić około 10 minut.
Opis / Uwagi:
Podawać z ugotowanymi ziemniakami. Przyrządzenie całej potrawy (razem z ziemniakami) zabiera mi 30 minut. Życzę smacznego
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Źródło:  Kulinarny Atlas Świata
Przepis został dodany przez:  lelcia1996
Przepis czytano już 9474 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin