Frytki |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1kg ziemniaków
- sól lub inne dodatki pasujące do frytek
- olej roślinny
|
Opis przygotowania: Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki. Wrzucamy do zimnej wody na 5 minut. Wykładamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy olej do 150oC. Na rozgrzany olej wrzucamy porcję frytek. Smażymy aż się podniosą. Wykładamy na ręcznik papierowy. Zwiększamy temperaturę oleju do 180oC. Podsmażone frytki porcjami zanurzamy ponownie w oleju. Smażymy do zarumienienia. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4234 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |