|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gęś praska |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1/2 gęsi,
dkg mąki tłuszcz,
2 główki czosnku,
20 dkg cebuli (dymki lub szalotki),
1/2 szkl. śmietany łyżeczka startej skórki cytryny,
sól,
pieprz i majeranek do smaku.
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Czosnek obrać, sparzyć i osuszyć. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć razem z czosnkiem, dodać do gęsi pod koniec duszenia ze śmietaną i skórką cytrynową, doprawić. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami. |
|
Region: Kuchnia czeska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 10155 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|