przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Galaretka pomarańczowa

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- sok z pomarańczy około 700 ml
- imbir świeży, około 3 cm
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- 100 ml likieru pomarańczowego Cointreau
- 1 kg cukru żelującego 1:1

Opis przygotowania:
W rondlu podgrzewamy sok pomarańczowy (wyciśnięty ze świeżych pomarańcz), startą skórkę z pomarańczy, pocięty imbir w paseczki i cukier żelujący. Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ciągle mieszając, 4 minuty. Dodajemy likier pomarańczowy. Gorącą galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4340 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin