Galaretka pomarańczowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - sok z pomarańczy około 700 ml
- imbir świeży, około 3 cm
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- 100 ml likieru pomarańczowego Cointreau
- 1 kg cukru żelującego 1:1
|
Opis przygotowania: W rondlu podgrzewamy sok pomarańczowy (wyciśnięty ze świeżych pomarańcz), startą skórkę z pomarańczy, pocięty imbir w paseczki i cukier żelujący. Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ciągle mieszając, 4 minuty. Dodajemy likier pomarańczowy. Gorącą galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4732 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |