przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gęś praska

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/2 gęsi,
dkg mąki tłuszcz,
2 główki czosnku,
20 dkg cebuli (dymki lub szalotki),
1/2 szkl. śmietany łyżeczka startej skórki cytryny,
sól,
pieprz i majeranek do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Czosnek obrać, sparzyć i osuszyć. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć razem z czosnkiem, dodać do gęsi pod koniec duszenia ze śmietaną i skórką cytrynową, doprawić. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7212 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin