przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gęś praska

Poziom: redni
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
1/2 gęsi,
dkg mąki tłuszcz,
2 główki czosnku,
20 dkg cebuli (dymki lub szalotki),
1/2 szkl. śmietany łyżeczka startej skórki cytryny,
sól,
pieprz i majeranek do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Czosnek obrać, sparzyć i osuszyć. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć razem z czosnkiem, dodać do gęsi pod koniec duszenia ze śmietaną i skórką cytrynową, doprawić. Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.
Region:  Kuchnia czeska
Sposb przygotowania:  Duszone
Przepis czytano ju 7682 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin