przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gofry

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 16 dkg mąki
- 2 dkg drobnego cukru
- szczypta soli
- 5 dkg stopionego masła
- 2 jajka
- 1 i 1/2 szklanki mleka

Opis przygotowania:
Mąkę, cukier, sól, stopione masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3-4 minuty. Podawać ze swoim ulubionym dodatkiem :)
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4750 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin