przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gołąb po francusku

Poziom: atwy
Gosw: 3
Ocena: 3.67
Skadniki:
- 4 gołębie
- puszka małż
- 20 dkg szynki wędzonej
- białe wytrawne wino
- sól
- pieprz i gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Sprawione gołębie umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie napełnić wnętrze tuszek małżami, związać stogi, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając winem, potem wytworzonym sosem, doprawi ładować z ryżem, szparagami lub z sałatą zieloną.
Region:  Kuchnia francuska
Sposb przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano ju 7473 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin