przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gołąb po francusku

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 4 gołębie
- puszka małż
- 20 dkg szynki wędzonej
- białe wytrawne wino
- sól
- pieprz i gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Sprawione gołębie umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie napełnić wnętrze tuszek małżami, związać stogi, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając winem, potem wytworzonym sosem, doprawi ładować z ryżem, szparagami lub z sałatą zieloną.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7185 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin