przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gołąbki z grzybów

Poziom: redni
Gosw: 3
Ocena: 2.33
Skadniki:
1 kg kapusty białej,
50 dag grzybów (prawdziwki),
duża cebula,
4 łyżki tłuszczu,
10 dag tartej bułki,
pół szklanki śmietany,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
łyżka mąki,
jajo,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Opis przygotowania:
Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad mięsa rozbić nerwy liściowe. Przygotować nadzienie z poszatkowanych grzybów, przesmażonych razem z połową posiekanej cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodać tartą bułkę, jajo i przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Usmażyć na tłuszczu resztę cebuli, mąkę zrumienić, rozprowadzić wywarem, dodać śmietanę, doprawić da smaku. Podawać z ziemniakami.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 5728 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 1)






dobry przepis
Doda/a ~halszka dnia 2009-01-30 23:18:40

Fajny przepis, mam jeszcze sporo zamroonych grzybw lenych, jutro na obiadek robi gobki.Mam nadziej e bd smaczne bo przepis naprawd ciekawy. Fajna stronka.Pozdrawiam













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin