przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Golonka gotowana

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 33
Ocena: 3.47
Składniki:
- 4 średnie golonki
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 2 cebule
- 2 - 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 5 ziaren pieprzu
- sól

Opis przygotowania:
Golonki oczyścić, dokładnie umyć. Zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć i gotować 20 min. na każde 50 dkg mięsa na małym ogniu. Włożyć obrane, opłukane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawić solą i gotować jeszcze 20 min. Golonki wyjąć i podawać z grochem puree, chrzanem lub kiszoną kapustą.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 43004 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin