przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gorąca sałatka z czerwonej kapusty

Poziom: atwy
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 4 kromki pieczywa tostowego (bez skórki) pokrojone w kostkę
- 80 ml oleju z orzechów włoskich
- 3 plastry bekonu pokrojone w kostkę
- pół niewielkiej kapusty czerwonej, poszatkowanej
- kilka grubo posiekanych orzechów włoskich (ok. 5 dkg)

Opis przygotowania:
Olej rozgrzać na głębokiej patelni i usmażyć w nim na rumiano grzanki z chleba. Osączyć je z nadmiaru tłuszczu. W tym samym oleju usmażyć bekon na skwarki. Gdy będą chrupiące, dodać kapustę. Smażyć mieszając, aż kapusta zwiędnie. Wyłożyć sałatkę na miskę i podawać na gorąco, posypaną grzankami i orzechami.
Region:  Kuchnia australijska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 11979 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin