Gorąca sałatka z czerwonej kapusty |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 4 kromki pieczywa tostowego (bez skórki) pokrojone w kostkę
- 80 ml oleju z orzechów włoskich
- 3 plastry bekonu pokrojone w kostkę
- pół niewielkiej kapusty czerwonej, poszatkowanej
- kilka grubo posiekanych orzechów włoskich (ok. 5 dkg)
|
Opis przygotowania: Olej rozgrzać na głębokiej patelni i usmażyć w nim na rumiano grzanki z chleba. Osączyć je z nadmiaru tłuszczu. W tym samym oleju usmażyć bekon na skwarki. Gdy będą chrupiące, dodać kapustę. Smażyć mieszając, aż kapusta zwiędnie. Wyłożyć sałatkę na miskę i podawać na gorąco, posypaną grzankami i orzechami. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 14316 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |