|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grecki sos tzatziki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
- jogurt typu greckiego naturalny Piątnica 150g 2 szt.
- ogórek świeży 300g
- koperek 1 średni pęczek
-czosnek 4 ząbki
- sól, pieprz, cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Ogórki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Posolić, wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy ogórki puszczą sok, dokładnie je odcisnąć i dodać do jogurtu, sok wylać. Dodać również pokrojony koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy |
| Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: redakcja | Przepis czytano już 3365 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
reklama Dodał/a ~kucharz dnia 2016-06-13 18:25:41
najbardziej mnie powaliło że musi to być z Piątnicy czyli z Lidla, a tzatziki jest z oregano a nie z koperkiem, czyli następny śledź po japońsku czy fasolka po bretońsku,
to sa tzw wiejskie kompozycje, coś gdzies z byle czego, i szumna nazwa
|
|
|
|