przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grejpfruty z grilla

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 różowe grejpfruty
- 8 łyżek cukru pudru
- 2 dag masła

Opis przygotowania:
Rozgrzać grill. Pokroić owoce w poprzek na połówki. Oddzielić nożykiem miąższ od skórki, ale nie wyjmować. Zachowując miąższ w skórce, podzielić go na cząstki ostrym nożykiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać grubo cukrem pudrem. Masło podzielić na małe grudki i ułożyć na wierzchu owoców. Postawić na grill i zapiekać 25 minut. Wyjąć, gdy cukier się roztopi i zrumieni, uważając, by się nie przypalił. Podawać z łagodnym białym winem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 3511 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin