Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 filety z piersi kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 5 łyżek soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- łyżka bazylii
- 3 łyżki sosu słodkiego tao tao
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, pokroić na niezbyt duże kotleciki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią. Rozgnieciony czosnek dodać do oliwy i soku z cytryny i tao tao. Filety zalać sosem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. grillować z obu stron na złoty kolor, |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: intruz |
Przepis czytano już 6945 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |