przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 5 łyżek soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- łyżka bazylii
- 3 łyżki sosu słodkiego tao tao
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokroić na niezbyt duże kotleciki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią. Rozgnieciony czosnek dodać do oliwy i soku z cytryny i tao tao. Filety zalać sosem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. grillować z obu stron na złoty kolor,
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 4618 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin