przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grillowane ziemniaki w boczku

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 20 ziemniaków
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek bazylii
- 1 pęczek tymianku
- 1 cebula
- 500 g twarogu
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml wody mineralnej
- sól
- biały pieprz
- 2 pęczki majeranku
- 200 g boczku w plasterkach

Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwa. Dodać zieleninę oraz cebule. Przyprawić. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z listkami majeranku.
Grillować 8 - 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową.
Podawać z twarożkiem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin