przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gruszki faszerowane serem pleśniowym


Poziom: b. atwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Gosw: 4
Ocena: 3.25
Skadniki:
- 2 gruszki
- 1/2 sera Danablu
- 1 łyżka białego sera
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
- 2 łyżeczki usiekanego koperku
- sok z 1/2 cytryny

Opis przygotowania:
Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .
Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych
Opis / Uwagi:
Wytrawna przystawka . Specyficzny smak - dla miłośników serów pleśniowych .
Region:  Kuchnia polska
Sposb przygotowania:  Na zimno
Przepis zosta dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano ju 10445 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin