| Grzanki czosnkowe | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyGłosów: 20Ocena: 4.29
- bułka bagietka lub wrocławska
 - 3 łyżki masła
 - 3 ząbki czosnku
 - łyżka posiekanej natki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czosnek obrać, posiekać lub przepuścić przez praskę. Utrzeć z masłem. Bułkę pokroić w dość grube plastry, najlepiej ukośne. Posmarować czosnkowym masłem.
 Piekarnik nagrzać do temp. 220 stopni. Plastry bułki ułożyć na blasze, zrumienić w gorącym piekarniku.
 Tuż po wyjęciu z piekarnika posypać grzanki natką. Podawać ciepłe.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 30650 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |