przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Grzanki czosnkowe


Poziom: b. łatwy
Głosów: 20
Ocena: 4.29
Składniki:
- bułka bagietka lub wrocławska
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- łyżka posiekanej natki

Opis przygotowania:
Czosnek obrać, posiekać lub przepuścić przez praskę. Utrzeć z masłem. Bułkę pokroić w dość grube plastry, najlepiej ukośne. Posmarować czosnkowym masłem.
Piekarnik nagrzać do temp. 220 stopni. Plastry bułki ułożyć na blasze, zrumienić w gorącym piekarniku.
Tuż po wyjęciu z piekarnika posypać grzanki natką. Podawać ciepłe.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 27120 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin