przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grzyby zapiekane

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
- 80 dkg grzybĂłw
- 3 dkg tłuszczu
- 5 dkg cebuli
- sĂłl
- pieprz
- 1/8 l śmietany
- 4 - 6 dkg sera tylĹĽyckiego
2 dkg masła
2 dkg tartej bułki

Opis przygotowania:
Borowiki, gąski lub kozaki oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości. Udusić do miękkości z tłuszczem, obraną, pokrajaną cebulą i 2 - 3 łyżkami wody. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać, ułożyć na półmisku do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zarumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5758 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin