przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Guacamole III

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 pomidor
- 1 mała cebula
- 1 ostra papryczka
- 1/2 limonki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- ząbek czosnku
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Guacamole podajemy najczęściej do kukurydzianych chipsów - tacos. Awokado musi być miękkie, obieramy je i usuwamy pestkę ( Uwaga! nie wyrzucamy pestek), widelcem rozdrabniamy je w miseczce. Cebulkę siekamy drobniutko, papryczkę kroimy w małe kawałki. Pomidora sparzamy, obieramy skórkę i kroimy na kawałki. Do miseczki z awokado wrzucamy składniki, dodajemy zmiażdżony czosnek, kolendrę i wlewamy sok z limonki. Doprawiamy do smaku. Teraz przydadzą się pestki, które wkładamy do miseczki, przykrywamy folią, w ten sposób sos nie ściemnieje. Odstawiamy do lodówki.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 4715 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin