Gulasz cielęcy |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 6 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 500 g cielęciny
- 1 marchew
- ½ szklanki śmietany
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- szczypta imbiru
- 200 g baleronu
- 3 pomidory
- 3 łyżki oliwy
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka bazylii
- 2 cebule
- 2 szklanki bulionu
- sól
- szczypta papryki ostrej
|
Opis przygotowania: Marchew i cebule pokroić w talarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Mięso pokroić w kostkę, a baleron w paseczki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć baleron, następnie cebule i mięso, wlać bulion, dodać marchew i pomidory. Dodać przyprawy i dusić 40 minut. 10 min. przed końcem duszenia, ragout doprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ryżem. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 10104 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |