|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gulasz wołowy z groszkiem |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 50 dag wołowiny z rostbefu
- duża cebula
- 25 dag pieczarek
- 1/2 szklanki wody
- szklanka soku pomidorowego
- puszka zielonego groszku konserwowego
- mąka krupczatka zmieszana z solą, pieprzem i papryką
- smalec i olej (pół na pół) do smażenia
- zielenina
|
Opis przygotowania: Pokrojone w drobną kostkę (ważne) mięso obsypujemy mąką z przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasmażamy razem przez 5 min, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odsączony groszek i, gdy trzeba, całość doprawiamy do smaku. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie, rozkładamy porcje do kamionkowych kokilek, przed podaniem obficie posypujemy zieleniną. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 10426 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|