przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gulasz wołowy z groszkiem


Poziom: redni
Czas: 60 min.
Porcji: 6
Gosw: 2
Ocena: 5.00
Skadniki:
- 50 dag wołowiny z rostbefu
- duża cebula
- 25 dag pieczarek
- 1/2 szklanki wody
- szklanka soku pomidorowego
- puszka zielonego groszku konserwowego
- mąka krupczatka zmieszana z solą, pieprzem i papryką
- smalec i olej (pół na pół) do smażenia
- zielenina

Opis przygotowania:
Pokrojone w drobną kostkę (ważne) mięso obsypujemy mąką z przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasmażamy razem przez 5 min, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odsączony groszek i, gdy trzeba, całość doprawiamy do smaku. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie, rozkładamy porcje do kamionkowych kokilek, przed podaniem obficie posypujemy zieleniną.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano ju 8171 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin