przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indyk w pomarańczach

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- udziec indyczy (ważący ponad 1kg)
- 100 ml Brendy
- 1 pomarańcza
- sól
- pieprz
- estragon
- rękaw do pieczenia

Opis przygotowania:
Udziec umyć, osuszyć, ściągnąć skórę. Natrzeć solą, pieprzem i posiekanym estragonem. Marynować w Brendy przez 12 godzin.

Po tym czasie udziec umieścić w rękawie, obłożyć pokrojoną w plastry pomarańczą. Piec w temp. 180-200 stopni około 40 min. Po ty czasie delikatnie przeciąć folię uważając by się nie poparzyć !!! Zapiekać 10 min. Wyłączyć piekarnik. Zostawić mięso na kilkanaście minut. Podawać na zimno lub na gorąco.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5952 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin