|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jabłecznik biszkoptowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 1.5 szkl cukru ,
3 szkl mąki,
1.5 kost margaryny,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
5 jajek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia.
|
Opis przygotowania: Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę, rozpuszczony tłuszcz i resztę składników, dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na dużą blaszkę, na to wyłożyć przecier jabłkowy (ok. 800 ml), posypać cynamonem. Na wierzch wylać resztę ciasta, piec w temp. 180°C ok. 40 - 45 min. i po wystudzeniu posypać cukrem pudrem |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7893 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|