przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłka na szarlotkę

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Jabłka antonówki
- woda
- słoje

Opis przygotowania:
Jabłka po umyciu bardzo cienko obrać, pokroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Żeby nie ciemniały wkładać do lekko zakwaszonej wody. Wlać na dno emaliowanego, nie obitego naczynia jedno centymetrową warstwę wody. Włożyć osączone jabłka i ogrzewać mieszając od czasu do czasu, aby tylko na powierzchni zmiękły, bo łatwiej je wtedy układać w słoikach. Napełnić jabłkami duże słoje np. 0,90 lub 1 litrowe, bo taka ilość wystarcza do upieczenia szarlotki. Słoje zamknąć i pasteryzować około 20 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5319 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin