przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłka z kremem

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 6 jabłek
- 2 opakowania serka homogenizowanego
- 2 jajka
- 2 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka skondensowanego
- 4 łyżki cukru
- 1 - 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 łyżka rumu
- 3 łyżki dobrych konfitur
- wiśnie

Opis przygotowania:
Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokrajać w grube plastry. Konfitury rozprowadzić odrobiną wody, wlać do płaskiego naczynia i dusić w nich jabłka, lecz tak, by za bardzo nie zmiękły. Wyjąć, ostudzić. Wyłożyć na duży płaski talerz i udekorować kremem z serka. Serek rozprowadzić śmietanką albo mlekiem, dodać żółtka rozbite z cukrem, kakao i rum. Ubić białka na pianę i wymieszać. Udekorować jabłkowo - serowe porcyjki wiśniami (mogą być z nalewki) i wafelkami.
Przepis czytano już 5165 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin