przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jagodowiec z jogurtem

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0.5 kg jagód
- dwa serki homogenizowane waniliowe
- pół litra jogurtu naturalnego
- dwie łyżki żelatyny
- pół szklanki wody
- 1/2 albo 3/4 szklanki cukru
- paczka biszkoptów albo herbatników
- galaretka wiśniowa

Opis przygotowania:
Dno tortownicy lub średniej wielkości blachy wyłożyć nasączonymi mlekiem albo sokiem owocowym biszkoptami. Żelatynę przygotować według opisu na opakowaniu. Serki waniliowe wymieszać z jogurtem, cukrem, dodać przestudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć z umytymi i przesuszonymi jagodami. Przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje ostrożnie wylać na wierzch zimną galaretkę wiśniową przygotowaną z torebki albo zrobioną własnoręcznie z soku wiśniowego i żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wody.
Przepis czytano już 5706 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin