Jaja faszerowane boczniakiem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 300 - 500 g boczniaka
- 4 - 6 jajek
- 1 - 2 łyżki masła
- pieprz
- sól
- szczypiorek
- listki sałaty
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju do momentu odparowania wody, wystudzić.
Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki.
Ze środka wyjąć żółtka do miseczki, rozgnieść je widelcem, dodając masło, grzyby i przyprawy. na koniec dodać pokrojony szczypiorek . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowanym farszem nakładać kopiasto połówki białek. Układać na listkach zielonej sałatki. |
|
Opis / Uwagi: Przepis pochodzi z ulotki reklamowej dodanego do boczniaków |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 9135 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |