Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima |
|
Poziom: łatwy Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
4 jajka
łyżka majonezu
sól
pieprz
do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach
|
Opis przygotowania: Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3264 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |