przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima


Poziom: atwy
Porcji: 2
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
4 jajka
łyżka majonezu
sól
pieprz
do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Opis przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.

Smacznego!
Przepis zosta dodany przez:  flypr
Przepis czytano ju 1150 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin