przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kabaczek duszony

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 60 dkg młodego kabaczka
- 5 dkg cebuli
- 3 ząbki czosnku
- ostra przyprawa chilli
- sól
- 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z bazylią
- 1/2 łyżki oleju

Opis przygotowania:
Kabaczek umyć, obrać, przekrajać na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokrajany kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać do potraw z mięs i ryb.
Przepis czytano już 9614 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin