przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym

Poziom: b. łatwy
Czas: 50 min.
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
- 1 kalafior
- 300 ml bulionu
- 50 g żółtego startego sera
- 50 g posiekanej szynki
- 100 g pieczarek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki masła
- sól

Opis przygotowania:
Kalafior ugotować, osączyć, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać połową startego sera i posiekaną szynką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Bulion połączyć z koncentratem pomidorowym, dodać przyprawę i polać na kalafiora, posypać resztą startego sera i piec przez 15 min. w temperaturze 200°C.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7370 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin