| Kanapki dekoracyjne | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 30 min.
 Porcji: wiele
 Głosów: 12Ocena: 3.00
- bułka wrocławska lub bagietka
 - masło czerwone ( w przepisach)
 - masa z pieczeni lub gotowanego mięsa ( w przepisach)
 - 4 jaja ugotowane na twardo
 - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
 - 2 - 3 ogórki kwaszone
 - zielone listki (młode) pora
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Bułkę pokroić w pasy, posmarować pasy czerwonym masłem.
 wzdłuż każdego pasa ułożyć przy jednym boku wałeczek z masy mięsnej, a obok cząstki ugotowanych na twardo jajek.
 Na pozostałej, wolnej przestrzeni ułożyć podłużne paski obranego ogórka.
 Masę ozdobić wetkniętą jodełką z liścia pora, na każdej cząstce jajka zrobić kropkę czy kleksa z koncentratu pomidorowego.
 Pasy bułki pokroić  w poprzek na kwadraty lub trójkąty i w takiej
 samej kolejności ułożyć na tacy wyścielonej białą serwetką lub na płaskim półmisku porcelanowym, albo szklanym.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 21761 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |