Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - cebula 1kg
- cukier brązowy trzcinowy 100g
- ocet balsamiczny 5 łyżek
- powidła śliwkowe 3 łyżki
- rum 1 łyżka
- filet z łososia
- sól, pieprz do smaku
- olej 1 łyżka
- koperek
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
|
Opis przygotowania: Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić. Pieczywo Dan Cake smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku. |
|
Opis / Uwagi: Pyszne kanapki na każdą porę dnia sprawdzą się zarówno podczas domowego posiłku, jak i na wykwintnym przyjęciu. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2774 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |