|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapuśniak I |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: 30 dkg kapusty kiszonej,
15 dkg wędzonki,
10 dkg wędzonego boczku,
2 dkg słoniny,
włoszczyzna,
2 ziemniaki,
cebula,
sól,
pieprz,
liść laurowy,
łyżka mąki.
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę ugotować na wędzonce z przyprawami. Wyciśniętą i posiekaną kapustę zalać wrzątkiem, gotować pod przykryciem. Jarzyny wyjąć z wywaru i połączyć z kapustą. Wędzonkę pokroić w kostkę włożyć do zupy, dodać pokrojone w kostkę ziemniki, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Pokrojoną cebulę podsmażyć na słoninie, dodać mąkę, doprawić zupę zasmażką. Gdyby zupa nie była kwaśna doprawić sokiem z kapusty kiszonej. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5557 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|