przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapusta słodko-kwaśna

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska lub biała
1 mała ostra papryka
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
4 łyżki oleju
sos:
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu
4 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki sherry
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki cukru
5 łyżek wody

Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować na cienkie paseczki. Dodać sól, cukier, starannie wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę wypestkować, pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, zagotować i gotować na małym ogniu ok. 5 min., dopóki sos nie zgęstnieje i nie stanie się przezroczysty. Paprykę podsmażyć, ciągle mieszając, na silnie rozgrzanym oleju ok. 2 min. Dodać kapustę i smażyć, mieszając bez przerwy, dalsze 2 min. Zmniejszyć ogień i smażyć 5 min. Przygotowaną kapustę polać gorącym sosem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin