Karpatka II |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 szklanka wody
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka mąki
- 5 jajek
Krem:
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Wodę z margaryną zagotować na wrzątek. Wsypać mąkę i wymieszać. Wystudzić i ucierać mikserem 10 minut z jajami. Rozłożyć na 2 blachy i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Masa: z mąki i mleka ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodać po trochu wystudzonego budyniu i dalej ucierać. Masą przełożyć placki. |
|
|
Przepis czytano już 5074 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |