przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kasza jaglana

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
- 1.5 szkl. kaszy
- 3 szkl. wody
- 2 - 4 dkg tłuszczu
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Kaszę dobrze przepłukać na sicie, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę pogotować w nim i następnie odcedzić). Wziąć objętościowo 2 razy tyle wody, ile było suchej kaszy, zagotować w szybkowarze, posolić. Włożyć kaszę i tłuszcz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania.
Przepis czytano już 19280 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






dlaczego odlać wodę?
Dodał/a ~miszka52 dnia 2009-11-08 14:06:02

Czy nie pozbawi to kaszy jej cennych składników i właściwości??!!












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin